Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavirusepidemian vaikutukset Oulun Veden toimintaan

Uutinen päivitetty 27.3.2020 klo 10.45

Koronavirusepidemian vaikutukset Oulun Veden toimintaan

Vesihuolto toimii, virusta ei voi saada hanasta

Tällä hetkellä vesihuolto toimii Oulussa normaalisti ja veden laatu on hyvä. Asiakkaiden ei ole syytä varautua vedenjakelun keskeytyksiin. Nykyisen tiedon mukaan koronavirus ei leviä juomaveteen. Vaikka Oulujoen veteen tulisi koronaviruksia, vedenkäsittelylaitoksissa virus tuhoutuisi. Laitoksilla käytetään veden desinfioimiseen klooria, UV-valoa tai otsonia.

Vesihuolto on kriittinen palvelu, jonka turvaaminen on Oulun Vedessäkin kaikkein tärkeintä. Vesihuollon toiminta voidaan tässäkin kriisitilanteessa järjestää erilaisin henkilöjärjestelyin. Vesihuollon toiminnan turvaamiseksi olemme rajoittaneet joitain toimintojamme. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Tilaustöihin ja asiakaskäynteihin voi tulla muutoksia

Suurin osa Oulun Veden työntekijöistä työskentelee tällä hetkellä etätyössä ja erillään toisistaan, minkä vuoksi asiakkaiden tilaustöihin ja asiakaskäynteihin voi tulla muutoksia. Emme ilman erityistä syytä ota vastaan vieraita Oulun Veden tiloihin. Kokoukset järjestämme Microsoft Teams-työkalun avulla etäyhteyksiä hyödyntäen. Kaikki yleisötapahtumamme on peruttu, emmekä osallistu muiden järjestämiin tapahtumiin.

Vesijohtoverkostojen vuodot korjataan, viemäritukokset avataan ja vahinkoja torjutaan normaalisti. Verkostopäivystys toimii vuorokauden ympäri.

Uusien vesimittareiden asennukset jatkuvat ja vesimittareiden määräaikaisvaihdot on keskeytetty isoja kiinteistöjä lukuun ottamatta.

Asiakaspalvelua verkossa ja puhelimitse

Asiakaspalvelupiste , Kasarmintie 29, on suljettu ja asiakaspalveluun, laskutukseen ja verkostoon liittymiseen liittyvät asiat hoidetaan vain puhelimitse, sähköpostin, tai sähköisten palvelujen välityksellä. Voit myös lähettää palautetta Oulun kaupungin e-palautejärjestelmän kautta.

Puh. 08 558 43800, puhelinpalveluaika ma–to 8.00–15.30, pe 9.00–15.30, 

asiakaspalvelu.oulunvesi@ouka.fi

Vesilaskutus:

puh. 08 558 43815, vesilaskutus.oulunvesi@ouka.fi.

Hyödynnä sähköisiä palveluja Oulun Veden kotisivuilla esimerkiksi mittarilukeman ilmoittamisessa.

Tekninen asiakaspalvelumme toimii puhelimitse normaalisti ma–pe klo 8.30–11.30 numerossa 08 558 43888, suunnittelu.oulunvesi@ouka.fi

Työajan ulkopuolella toimii verkostopäivystys puh. 044 703 3800.

Oulun kaupungin koronavirustiedotuksen päivittyvä sivu

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona