Ajankohtaista

< Takaisin

Puolivälinkankaan vesitornilla juhlitaan tornin 50-vuotissynttäreitä

Puolivälinkankaan vesitornilla on avoimet ovet tulevana viikonloppuna 15.–16.6. Molempina päivinä vesitorni on avoinna klo 10–16 välisen ajan. Tornilta pääsee näkemään esteettä joka puolelle Oulua.

Vesitorni täyttää tänä vuonna 50 vuotta, joten ohjelmassa on myös erilaista juhlintaa. Mukana on muraalista tuttu Kettu Kaunisturkki, joka jakaa lapsille karkkia. Puolivälinkankaan nuorisotoimi järjestää lähimetsässä lapsille temppuradan. Lisäksi paikalla on kuvauspaikka, jossa voi ottaa kuvan itsestään karhuna. Oulun Vesi tarjoaa molempina päivinä tuhannelle ensimmäiselle kävijälle pullakahvit. Puolivälikankaan suuralueen Asukasyhdistys on myymässä mm. makkaraa la ja su klo 11-16. Lauantaina on lisäksi tarjolla musisointia, kun kaupungin kesämuusikot esiintyvät klo 11 ja 13. Oulun Arktos opastaa tähtitieteestä kiinnostuneita lauantaina katolla olevalla tähtitornilla.

Torniin voi nousta joko portaita tai hissillä, ja jonoihin kannattaa varautua. Torni ei ole esteetön eikä hissillä pääse näköalatasanteelle saakka. Myöskään lastenrattaita tai muita apuvälineitä ei voi tuoda hissiin. Katolle on varattu yhdet lainattavat lastenrattaat. Tapahtuma on suosittu, joten ajoissa tuleminen kannattaa. Paikalle kannattaa tulla mahdollisuuksien mukaan bussilla tai pyörällä.

Puolivälinkankaan vesitorni valmistui vuonna 1969. Vesitornin ylin vedenpinta on 69 metriä merenpinnan yläpuolella. Itse tornin korkeus on merenpinnasta mitattuna 77 metriä.

Lisätietoja tornista ja tapahtumasta:
Oulun Vesi, verkostopäällikkö Tero Kilpeläinen p. 044 703 3914

Jakolinkki