""

Koronavirusepidemian vaikutukset Oulun Veden toimintaan

 

Customer office closed, tapwater is safe to use

Ajankohtaista

< Takaisin

Varjakassa huuhdellaan verkostoa, vesisäiliö tuotu paikalle

Varjakan alueella vesi on ollut paikoin useamman viikon ajan ruskeaa ja vedessä on ollut sakkaa. Alueen vesijohtoverkoissa on tehty viime päivinä huuhteluja, jotka ovat useimmissa kiinteistöissä palauttaneet veden kirkkaaksi. Ruskea väri johtuu rauta-kalkkisaostumista, ja vesi saattaa värjätä pyykkiä. Ruskean veden ja sakan syytä selvitellään parhaillaan.

Sakkaa on tutkittu, ja raudan ja mangaanin osalta pitoisuudet ylittävät veden normaalit laatutavoitteet. Vettä ei suositella käytettävän talousvetenä, ellei vesi ole ulkonäöltään kirkasta ja sakatonta.

Vesisäiliö on toimitettu Keskipiirintien ja Varjakantien risteykseen, josta alueen asukkaat voivat hakea puhdasta juomavettä omiin astioihin.

Saostumien ja ruskean värin pitäisi poistua juoksuttamalla vettä hanasta.  Mikäli vesi ei palaudu reilun viiden minuutin juoksuttamisenkaan jälkeen normaalisti, alueen asukkaat voivat olla yhteydessä Oulun Veden asiakaspalveluun puh. 08 558 43800 ja virka-ajan ulkopuolella päivystävään putkimestariin, puh.  044 703 3800.

Jakolinkki

Linkki toiminta-alueeesen

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Häiriöt kartalla

Asioi verkossa

 

Anna palautetta

Mittarilukeman ilmoittaminen 

Liittymissopimuksen tilaus

 

Sprinkleriliittymissopimuksen tilaus

Liitoslausunnon tilaus

Ilmoitus omistajanvaihdoksesta

Vuokralaisen laskutuksen päättäminen

Karttaotteen tilaus