Ajankohtaista

< Takaisin

Vedenkulutus on laskenut Oulussa

Vedenkulutus laski viime vuonna Oulussa, vaikka kaupungin väkiluku kasvoi. Oulussa vesijohtovuotojen määrä oli vähäinen, mikä pienensi myös verkostoon pumpatun veden kokonaismäärää.   Verkostoihin pumpattu vesimäärä oli viime vuonna 12 328 605 kuutiota ja edellisvuonna 12 866 362 kuutiota. Asukasta kohden vedenkulutus laski yhdellä litralla per henkilö vuorokautta kohden. Yksi asukas kulutti keskimäärin 109 litraa vettä vuorokaudessa viime vuonna, kun edellisvuonna vettä kulutettiin 110 litraa. Vuotuista vedenkulutuksen määrää pienikin muutos laski kuitenkin noin kaksi tuhatta kuutiota.  Oulussa asutuksen kuluttaman veden osuus on 73 %  koko myydyn veden määrästä, loput on palveluiden ja teollisuuden kulutusta.

Kotona vedenkulutusta kannattaa seurata ja kiinnittää siihen huomiota. Omaan vesilaskuunkin voi vaikuttaa päivittäisillä valinnoilla. Myös ympäristöohjelmassa kannustetaan oululaisia ympäristövastuullisuuteen, johon kaupunki voi ensin itse näyttää esimerkkiä.

Lue lisää vedensäästövinkeistä

Jakolinkki

Asioi verkossa

 

Anna palautetta

Mittarilukeman ilmoittaminen 

Liittymissopimuksen tilaus

 

Sprinkleriliittymissopimuksen tilaus

Liitoslausunnon tilaus

Ilmoitus omistajanvaihdoksesta

Vuokralaisen laskutuksen päättäminen

Karttaotteen tilaus

Maailman parhaan hanaveden puolesta

Toimiva vesihuolto on avain yhteiskunnan ja yritystoiminnan kehittymiseen. Puhdas vesi ja sen mahdollistama hygienia ovat myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Vesi on olennainen osa Suomea ja suomalaisuutta. Puhdas hanavesi sekä puhtaat vesistöt ovat yhteistä ja arvokasta kansallisomaisuuttamme, josta voimme olla ylpeitä!